IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
Избори 2021
15:30 | 19 юли 2021
Обновен: 13:56 | 16 април 2024

Установиха разминаване на данните от протоколите и машинните разписки в 3 секции в чужбина

От ЦИК решиха, че отново ще преброят разписките от тези секции, когато пристигнат физически

По материала работи: Ставри Таргов
Установиха разминаване на данните от протоколите и машинните разписки в 3 секции в чужбина

В три секции от 39 проверени в чужбина има разминаване между данните от протоколите и машинните разписки за гласуване, сочи контролното преброяване. Девет секции не са предали изборни книжа.

Разминаването ЦИК е установила между протоколите с резултатите и тези от контролното броене в една от секциите в Лондон, една в Харлем и една в Чорлу (Турция), а другата е Такирдаг, също в Турция.

От ЦИК решиха, че отново ще преброят разписките от тези секции, когато пристигнат физически, за да се установи къде е грешката. МВнР е получило писмо, в което се казва, че седем секции зад граница имат проблем с доставянето на изборните книжа – четири в Австралия и три в Южноафриканската република, съобщава bTV.

Коментари

Стоил Стоилов ( преди 2 години )
Ha ha ha...Булката забременя, роди, детето тръгва на училище на 21ви юли. ЦИК още не са сиали благата ракия. Тези протоколи за съответствие трябваше да са неразделна част от протоколите и да се обявят и обясняват в момента на разглеждане и публикуване на резултатите на сайта на ЦИК. Сега какво - битият бит... и т. н. Решението на ВАС е недомислено. Разписката е единственият материален носител на гласа, който е разбираем за избирателя. Пускането на разписката е деклрацията на избирателя, че това
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 3
Новини Варна