IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Избори 2021
15:45 | 14 ноември 2021
Обновен: 12:08 | 27 март 2024

13 сигнала за купен вот разследва Апелативна прокуратура-Варна

Образувано е едно досъдебно производство, свързанo с изборите за президент и вицепрезидент

По материала работи: Слав Велев
13 сигнала за купен вот разследва Апелативна прокуратура-Варна

Едно досъдебно производство, свързанo с изборите за президент и вицепрезидент, е образувано в Апелативна прокуратура – Варна. По отношение на парламентарните избори досъдебните производства в апелативния район са 12, отчетоха от държавното обвинение. 

В Апелативна прокуратура – Пловдив има най-много досъдебни производства за президентските избори – 11. За парламентарния вот най-много са досъдебните разработки в Апелативна прокуратура-София – 38, и Апелативна прокуратура – Бургас – 30. 

От началото на предизборната кампания до 13.00 часа днес на територията на цялата страна са образувани 704 преписки и 113 досъдебни производства. Същите съдържат данни и доказателства за предлагане на имотни облаги, с цел гласуване за определен кандидат, политическа партия или коалиция и др. Преписките и досъдебните производства са образувани на база постъпили сигнали от граждани, ДАНС и от органите на МВР. 

Двадесет и седем са преписките за нарушения, касаещи изборите за президент и вицепрезидент; по тринадесет от тях са образувание досъдебните производства. 677 преписки и 100 досъдебни производства се отнасят за изборите за Народно събрание.

След обработка на данните, които продължават да постъпват, прокуратурата ще предостави допълнителна информация.

Коментари

Новини Варна