IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Избори 2021
09:45 | 20 ноември 2021
Обновен: 06:06 | 24 април 2024

Днес е ден за размисъл

До края на изборния ден утре се забранява политическата агитация и оповестяването на социологически проучвания

По материала работи: Ставри Таргов
Днес е ден за размисъл

Днес е ден за размисъл преди утрешния балотаж за президентските избори. До края на изборния ден утре се забранява политическата агитация и оповестяването на социологически проучвания за нагласите на избирателите.

Изборната администрация и МВР са ангажирани с организацията на повторния вот.

Секционните избирателни комисии, които са над 12 000 в страната, отново получават от районните комисии книжата, протоколите, машините и всичко необходимо за гласуването, за да оборудват изборните помещения.

Устройствата се монтират от техници на обслужващата фирма и не се заменят, ако не работят. Помещенията ще бъдат запечатани привечер и ще са под охраната на служители на МВР до утре сутринта.

В чужбина днес оборудват 750 секции за гласуване. Този път машините за вота там са с 80 по-малко.

През целия ден във временния информационен пункт на ЦИК ще се събира информация от секциите зад граница, които трябва да докладват дали са получили бюлетините и машините и дали са сформирани съставите на секциите.

От ЦИК вече обявиха, че сформираните подвижни секции за хората с увреждания в страната за изборите от миналата неделя ще работят със същите списъци и в утрешния вот.

За подвижните Covid секции в списъците остават тези, които към утрешна дата продължават да са под карантина или изолация. Те не подават ново заявление. Ще бъдат добавени хората, които са заявили гласуване с подвижна Covid секция след датата 14 ноември. Заявления се подават днес и утре, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна