IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Избори 2021
13:15 | 17 февруари 2021
Обновен: 05:16 | 23 март 2024

ГЕРБ ще се яви в коалиция със СДС на изборите

Целта е обединение на десния вот

По материала работи: Ставри Таргов
ГЕРБ ще се яви в коалиция със СДС на изборите

Снимка Dnes.bg

ГЕРБ ще се яви в коалиция със СДС на предстоящите парламентарни избори. Това обявиха от двете партии при внасянето на документите за регистрация в Централната избирателна комисия.

В ЦИК 9999 подписа внесоха председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, депутатът от управляващата партия Тома Биков, лидерът на СДС Румен Христов, Цветомир Паунов от ГЕРБ и заместник-външният министър Георг Георгиев.

Двете партии внесоха необходимия брой подписи за регистрация, като само за последните 3 дни са събрани над 52 000.

„В годините, в които управляваме, доказахме, че имаме воля да градим България и да постигаме видими резултати. Доказахме, че можем да носим отговорност и да се учим от грешките си.

Нашата рецепта за успех е: работа, работа, работа. Това и обещаваме на избирателите, ако получим тяхното доверие. Заедно с нашите коалиционни партньори от СДС имаме програма с ясни цели и приоритети във всички сектори, с която да изведем България от епидемичната ситуация и последствията от нея.

Медицинският протокол е готов, въведените противоепидемични мерки гарантират здравна сигурност на изборния процес и затова нашият апел е за масово участие в изборите, защото само по този начин ще бъде легитимен следващият избран парламент и излъченото от него правителство“, заяви Дариткова.

Структурите в страната са в пълна мобилизация, обяви на свой ред Цветомир Паунов.

А Румен Христов коментира, че „БСП са абсолютният невъзможен партньор в бъдещ парламент“:

„Целта на тези избори е да обединим десния вот, защото според социолозите се очертава ГЕРБ-СДС единствена дясна формация. Категорично проевропейска, категорично пронатовска, която няма да допусне във властта прокремълската БСП и нейните сателити“.

До дни ще стане ясно кои ще са кандидат-депутатите от двете партии.

Премиерът Бойко Борисов ще бъде водач на листа.

Днес в 17.00 часа изтича крайният срок за подаване на заявленията за регистрация в ЦИК на партии и коалиции за участие в изборите за народни представители на 4 април. Приемането на документите стартира на 8 февруари.

Тогава първите две формации, чиито представители подадоха документи, бяха политическото обединение „Демократична България“, както и партията на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов „Републиканци за България“. Досега през последните години винаги първа се регистрираше партия ГЕРБ, припомня БНР.

Коментари

Новини Варна