IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Избори 2021
13:00 | 21 февруари 2021
Обновен: 17:02 | 26 април 2024

Пазят машините за вота с жандармерия

Те се съхраняват в митнически склад

По материала работи: Ставри Таргов
Пазят машините за вота с жандармерия

"Машините за гласуване се охраняват от жандармерия. Поехме ангажимент охраната да е обезпечена от страна на МВР и това е извършено". Това заяви пред БНР вицепремиерът и координатор по подготовката на изборите Марияна Николова.

Тя уточни, че няма нерегламентиран достъп до склада, в който се съхраняват машините.

"Качествата на машините не се определя от това къде се съхраняват - в частен или в държавен склад. Охраната е осигурена.

Това е митнически склад и се намира под специален разпоредителен режим, който е определен от държавата. Няма да се допусне нерегламентиран достъп, не трябва да има притеснения", категорично подчерта вицепремиерът.

Има регламент и ред, по който ще се проверяват машините от институциите, отговарящи за стандартизацията им, посочи координаторът по подготовката на изборите.

По-рано говорителят на ЦИК Димитър Димитров обясни, че една карта за машинен вот няма да може да се използва последователно, съобщава "Стандарт".

Коментари

Новини Варна