IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Избори 2021
15:45 | 22 февруари 2021
Обновен: 21:20 | 16 април 2024

БСП-Варна оспори разпределението в 13 секционни избирателни комисии

 Не може в определени скеции ГЕРБ да има трима представители, а БСП един, заинати се Гуцанов

По материала работи: Слав Велев
БСП-Варна оспори разпределението в 13 секционни избирателни комисии

Борислав Гуцанов от коалиция „БСП за България” и Димитър Карбов –от НФСБ не подписаха протокола за сформиране на съставите на секционните избирателни комисии за произвеждането на парламентарните избори, в рамките на консултациите на община Варна с парламентарно представените политически партии, предаде Радио Варна.

Лидерът на БСП във Варна Борислав Гуцанов оспори разпределението в 13 секционни избирателни комисии в район "Младост", където от ГЕРБ има по трима членове на комисии, а от БСП само по един. Според него това създава дисбаланс. 

Това е несвършена работа от страна на кметската администрация. Не може в определени скеции ГЕРБ да има трима представители, а БСП един. Пределно ясно е,  че има допусната грешка дали е злонамерена или случайна е въпрос на тълкувание, ще го приема за недоглеждане, каза Гуцанов, като допълни, че протоколът трябва да бъде изготвен така, че да е посочено, че е допусната грешка.

Представеителят на ГЕРБ Павел Христов  от своя страна коментира, че има разпределение спрямо Изборния кодекс. 

Димитър Карбов съущо не подписа  протокола, тъй като според него партия Атака няма право да участва в консултациите 

Стана ясно, че 407 ще са секционните избирателни комисии на територията на община Варна, 46 от тях с до 500 избиратели ще са седемчленни, а 361 с над 500 избиратели, ще са с по девет члена. Партиите преодставиха списъци с представителите си в СИК, които искат да бъдат ваксинирани. Списъците ще бъдат предадени в РЗИ, тъй като членовете на СИК ще се ваксинират с предимство, уточни Нора Момчева-секретар на община Варна.

Подробностите чуйте от репортажа на Даниела Стойнова

Коментари

Новини Варна