IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Избори 2021
16:00 | 11 март 2021
Обновен: 10:00 | 22 април 2024

60 см дълга ще е бюлетината за вота (ВИДЕО)

Започва отпечатването в БНБ за изборите на 4 април

По материала работи: Слав Велев
60 см дълга ще е бюлетината за вота (ВИДЕО)

Започва отпечатването на бюлетините за изборите на 4 април, съобщи Таня Цанева, говорител на ЦИК, на редовния брифинг за комисията за организацията на вота.

Дължината на бюлетината е 60 сантиметра. "Техническите характеристики на бюлетината вече са представени на БНБ. Първо ще се отпечатват бюлетините за чужбина, за да може да се изпратят", каза Цанева, цитирана от "Труд".

Продължава и сертифицирането на машините за вота. „ЦИК привлече външен експерт. До дни ще започне кампания с демонстрации как ще се гласува с машините на обществени места“, информира Димитър Димитров, говорител на ЦИК.

В деня на вота, на 4 април, в болниците ще бъдат обособени два вида секции. Едните ще бъдат стационарни, а другите ще са отделени специално за ковид болните, казаха още от комисията.

Вчера изтече срокът за подаване на заявления за гласуване в чужбина. Общо са подадени 87 997 искания. Най-много са заявленията от Турция близо 21 000, Великобритания - 16 000, Германия - 13 000.

Вчера от ЦИК са разговаряли с представители на МВнР за местата за гласуване в чужбина. Определянето на секциите трябва да стане до 13 март. В някои от тях ще има по повече от една кабина.

 

Коментари

Новини Варна