IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Избори 2022
22:30 | 2 октомври 2022
Обновен: 10:41 | 18 април 2024

Петков: Няма да се коалираме с ГЕРБ и ДПС

Българският народ ни отреди мястото на опозиция, заяви Асен Василев

По материала работи: Слав Велев
Петков: Няма да се коалираме с ГЕРБ и ДПС

Кадър: БНТ

Първо искам да благодаря на всички избиратели които подкрепиха "Продължаваме промяната", както и на всички хора, които гласуваха. Ние ще продължим борбата с мафията именно с тези хора. Искаме да уважим избора на хората, че ГЕРБ са първа политическа сила. Народът им даде мандата и тяхна е отговорността за съставяне на правителство. Ние обещахме на избирателите си, че няма да направим коалиция с ГЕРБ и ДПС и ще спазим обещанието си. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Ние ясно казваме че сме загубили изборите с 3%, както предния път го спечелихме с 3%, заяви от своя страна другият съпредседател на партията Асен Василев. Това за което ще се борим е България да е европейска държава със социален бюджет. С всички възможности, които ни дава парламентарната трибуна, ще работим за осъществяване на тези наши цели, добави той. Българският народ ни отреди мястото на опозиция, заяви Василев.

При 100% паралелно преброяване коалицията ГЕРБ-СДС печели предсрочните парламентарни избори с 4% пред "Продължаваме промяната". Това показва паралелното преброяване на "Галъп интернешънъл" при 100% изпълнение на извадката.

Избирателната активност е 39,2%. Опцията "Не подкрепям никого" са избрали 3,4% от упражнилите правото си на глас днес.

Коментари

Новини Варна