IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Избори 2022
14:30 | 3 октомври 2022
Обновен: 08:32 | 26 март 2024

Нинова: Няма да подам оставка (ВИДЕО)

БСП няма да се коалира с ГЕРБ и ДПС, заяви лидерът на "Столетницата"

По материала работи: Слав Велев
Нинова: Няма да подам оставка (ВИДЕО)

Кадър: БНТ

БСП няма да участва в коалиция с ГЕРБ и ДПС. Това заяви лидерът на партията Корнелия Нинова на брифинг за резултатите от вота.

"За нас това е принципна позиция и трябва да се знае кой къде се поставя под оста "обръчи от фирми" или правова държава. Решени сме да продължим битката си за промяна на модела ГЕРБ. Безпринципни съюзи не водят към добро нито за държавата, нито за партията. Това е опит на задкулисието да се скрие.", каза Нинова, цитирана от БНТ.

Социалистите не биха подкрепили и експертно правителство.

"Експертен кабинет е опит за скриване на политическите лидери от отговорност. Ние сме за поемане на отговорност особено в тези тежки времена. Ние не приемаме експерти да носят отговорност, а политиците да чакаме да се върнем отново на сцената. Не е отговорно, не е държавническо, не е мъжкарско, ако щете.", коментира Нинова.

Въпреки това е по-добре да има кабинет, отколкото нови предсрочни избори, коментира Корнелия Нинова и допълни, че очакват ГЕРБ да състави правителство.

Председателят на БСП заяви, че категорично няма намерение да подава оставка след резултатите от изборите.

"Не сме доволни от резултатите, очаквахме повече, но не драматизираме, взимаме си поука и ще предприемем мерки.", заяви Нинова.

Тя коментира още, че резултатът на социалистите е подобен на този от предишните избори като разликата е около процент. Тази сутрин от опозицията в социалистическата партия поискаха оставката на лидера на партията Корнелия Нинова и организира подписка за насрочването на нов конгрес за избор на председател на БСП.

Опозицията в БСП поиска оставката на Корнелия Нинова

В събота ръководството на БСП е насрочило заседание на Националния съвет, на което ще се обсъдят грешките и поуките след изборния резултат и ще се набележат мерки. Ако Националният съвет реши, може да насрочи и конгрес за избор на нов председател, допусна Нинова.

"Категорично няма да подаваме оставки. Оставката ни в момента се иска от хора, които през цялата кампания работиха срещу БСП. Извадете им интевютата и вижте какво говорят – че няма да минем бариерата от 4%, че загиваме като партия и така нататък, а какви са резултатите – същите като миналите избори.", допълни тя.

На база 99.99% обработени протоколи от СИК социалистите получават подкрепата на 9,3% от избирателите или 232 942 гласа.

Коментари

Новини Варна