IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Избори 2023
11:20 | 2 ноември 2023
Обновен: 12:58 | 1 май 2024

Показаха първите демо бюлетини, отпечатани от машините за гласуване

Министерството на електронното управление разпространи работи без спирка и почивка за да осигури електронно гласуване за вота в неделя

По материала работи: Слав Велев
Показаха първите демо бюлетини, отпечатани от машините за гласуване

Снимка: Министерство на електронното управление

Министерството на електронното управление разпространи до медиите снимки на демо-бюлетини, отпечатани от техническо устройство за машинно гласуване, инсталирано със софтуер, изграден при довереното изграждане, което беше извършено от експерти на Централната избирателна комисия вчера вечерта. 

На бюлетините е изписан хешкодът, който ще се визуализира по време на изборния процес.

Продължава работата на екипите по удостоверяване на съответствието на машините за гласуване до извършване на всички необходими проверки, съгласно приетата методика. Екипите продължават да работят интензивно и в непрекъснат режим, уверяват от министерството. 

Видно от датата и от часа на снимката, рано тази сутрин са извършвани тестове на функционалностите на машината, свързани с различните възможности за гласуване.

„Ще работим без спирка и почивка. Надяваме се да приключим по най-бързия възможен начин“, заяви вчера главният секретар на министерството Ангел Петров. 

Освен за удостоверяването на машините, Министерството на електронното управление отговоря и за процеса по видеонаблюдение и видозаснемане в изборната нощ, достъпен на evideo.bg.

Коментари

Новини Варна