IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Община Варна
12:26 | 10 септември 2015
Обновен: 20:06 | 19 април 2024

Нов парк за отдих и спорт ще строят във “Виница”

Иван Портних: Правителството ни предостави 6 декара, вече върви проектиране

По материала работи: Борис Проданов
Нов парк за отдих и спорт ще строят във “Виница”

“Работихме доста по проектирането за подобряване на инфраструктурата в кв. “Виница” – каза кметът Иван Портних при посещението си в ОУ “Панайот Волов”. – Знаем, че улиците в голяма част са в лошо състояние. От следващата седмица ще започем ремонт на основния булевард през квартала. Той ще включва и изграждане на нови тротоари и на велоалея. Преди това където е необходимо ще бъде подменена канализацията и водопроводите. Търсим трайно решение да подобрим облика на квартала. Успоредно с това работихме за разширяването на детската и спортна инфраструктура във “Виница”. За съжаление проблем е недостигът на терени за реализация на детски площадки и спортни такива. Искаме да не са извън чертите на “Виница”. Намерихме парцел от 6 декара, който е държавна собственост и с решение на Министерски съвет ни беше предоставен преди 2 седмици. Вече върви проектиране. Тази зона ще включва детски и спортни площадки, включително и фитнес на открито с паркоустройство на останалия терен. Целта ни е младите хора, младите семейства да имат място за отдих, за игра на деца и без опасност от автомобили. Ремонтът, който се планира е от бюджета на общината.”

 

Кметът потвърди и предстоящото отваряне на пътя за “Виница”.

 

“Искам да подчертая, че срокът на откриване на пътя за “Виница” е 15 септември. Той се свличаше и го укрепвахме с 220 пилота. Имаше сериозна вероятност да се приключи на 1 септември, но за съжаление след един обилен валеж работата на изпълнителя се усложни. От друга страна стигнахме до по-доброто решение за преасфалтиране на целия участък, а не само на частта, където е нарушена настилката. Уверението е, че в петък той трябва да е готов. Дано и времето е с нас”, добави Иван Портних.

Коментари

Новини Варна