IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Община Варна
16:08 | 23 юни 2020
Обновен: 20:58 | 22 април 2024

Правят нов Дневен център за лица с различни форми на деменция във Варна

Обектът ще е на ул. „Петко Стайнов“ 7

По материала работи: Ставри Таргов
Правят нов Дневен център за лица с различни форми на деменция във Варна

Дневен център за лица с различни форми на деменция ще има на ул. „Петко Стайнов“ 7 във Варна. За целта ще бъде направен основен ремонт на сградата, като строителните дейности включват саниране, подмяна на дограма, на ВиК и ел. инсталациите, поставяне на видеонаблюдение.

 

Ще бъдат обособени помещения за почасов отдих, дневна стая, зали за арт- и трудотерапия, физиотерапия и за индивидуална работа. Пред сградата ще има ново дворно пространство с обособени паркоместа за инвалиди. От услугата ще могат да се възползват 40 потребители.
 

Символична първа копка на обекта бе направена днес в присъствието на Коста Базитов, зам.-кмет, директора на дирекция „Социално подпомагане“ Адриана Григорова, ръководителя на проекта Емилия Дякова, директора на дирекция „Социални дейности“ Таня Василева и представители на фирмата-изпълнител.
 
По проекта ще бъде изграден и нов Център за грижа за лица с различни форми на деменция, с капацитет 15 места, в район "Владислав Варненчик". Общата стойност на двата обекта е 1,37 млн. лв., от които 941 303 лв. са от ЕС - чрез Европейския фонд за регионално развитие, а останалите средства са национално съфинансиране и собствен принос на Община Варна.

 

След реализирането на проекта и чрез използване на възможностите, които предлага Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, Община Варна ще пристъпи към оборудване и обзавеждане на центровете и създаване на кадрови капацитет за новите услуги.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна