IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Община Варна
10:16 | 10 декември 2020
Обновен: 10:22 | 26 април 2024

Промените в градския транспорт разтревожиха варненци

Някои се оплакаха, че така ще трябва да сменят 3 автобуса

По материала работи: Ставри Таргов
Промените в градския транспорт разтревожиха варненци

Сериозни промени в градския транспорт предстоят във Варна. Те са заложени в новата транспортна схема на града. Една от идеите е да се осигури бърз достъп на пътниците до всички точки на града.

Очаква се създаване на бърз транспортен коридор с много линии, които да обхващат целия град. Една от тях ще свързва двете най-крайни точки - Владиславово и Почивка.

Промените са належащи от гледна точка на това, че градът се разширява и е необходима оптимизация, обясни пред БНТ председателят на Транспортната комисия към Общинския съвет Венцислав Симов. Друга причина за промените е и въвеждането на автоматизираната билетна система.

Ще има промени в някои от линиите на градския транспорт.

Много от гражданите се притесняват от промените. Пред БНТ те обясниха, че след промените от "Галата" и центъра до гарата ще е необходимо да се сменят три превозни средства.

Варненци са съгласни, че е необходима оптимизация, но не са съгласни с предложените промени, съобщава БНТ.

Коментари

wanya@abv.bg ( преди 3 години )
Да се насочат автобуси към болница "Св. Марина " Там има и други клиники, няма с какво да се стигне дотам. Сноват едни автобуси на 40-5о минути , които трябва да се хванат от центъра.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна