IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Община Варна
16:13 | 7 май 2015
Обновен: 20:01 | 22 април 2024

Съветници: Който прави пътища, да не плаща общински такси

По материала работи: Златина Добрева
Съветници: Който прави пътища, да не плаща общински такси

 

Инвеститорите, които градят инфраструктура в полза на общината, трябва да бъдат освободени от такси за технически услуги. Около това мнение се обединиха по време на днешното си заседание общинските съветници от постоянната комисия по архитектура.

Всеки, който изгражда пътни артерии, канализация, ВиК инфраструктура, не бива да плаща въпросните такси, тъй като изграденото остава за общинско ползване, категорични са общинските съветници.

Тези обекти реално стават общинска собственост, защо продължава събирането на таксите, възмути се председателят на архитектурната комисия Таня Парушева от политическа партия „ Движение “Нашият град“.

Оказа се, че на заседанието на комисията няма представители на информационното обслужване в общината, които да обяснят защо таксуването продължава.

Според член 55 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услугите на територията на община Варна се освобождават от такси за технически услуги държавните и общинските органи, организациите на бюджетна издръжка, БЧК, инвеститори (физически и юридически лица) на обекти, общинска собственост. До момента остава неясно защо чиновниците не са разбрали, че не бива да събират такси от инвеститорите.
Деян Балев

Коментари

Новини Варна