IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Община Варна
09:15 | 19 януари 2022
Обновен: 06:42 | 16 май 2022

Съдът назначи комплексна експертиза по дело на Община Варна срещу решение на УО на ОП „Регионално развитие“

Местната администрация оспорва определената финансова корекция

По материала работи: Ставри Таргов
Съдът назначи комплексна експертиза по дело на Община Варна срещу решение на УО на ОП „Регионално развитие“

Вчера се проведе първото открито съдебно заседание по адм. дело № 2694 по описа на Административен съд – Варна 2021 г. , образувано по жалба на Община Варна срещу Решение №РД-02-36-1691 от 02.12.2020 г.  на Зам. министъра на Регионалното развитие и Благоустройство и Ръководител  на Управляващия орган на ОП “Регионално развитие“ 2007-2013.

Съдът, след като  изслуша страните, назначи служебно комплексна СТЕ (съдебно-техническа експертиза), с оглед твърдението на жалбоподателя за изпълнение на препоръките и указанията на Управляващия орган. Задачите на назначената от съда комплексна експертиза са:

Изпълнени ли са техническите препоръки на Управляващия орган, посочени в Решение № РД-02-36-1691/02.12.20г. на зам.мин. на РРБ и УО на ОП „РР“ 2007-2013. към периода на проверката и към датата на изготвяне на експертизата?

Какви са съставните елементи на Системата за осигуряване на предимство на превозните средства на МГОТ на всички  светлинно-регулирани кръстовища по BRT? Как функционира системата? При какви обстоятелства се задейства същата?

Системата за осигуряване на предимство  на превозните средства на МГОТ на всички светлинно-регулирани кръстовища по  BRT функционира ли? Има ли актуализирана транспортна схема ?

Какво е предназначението на крайната спирка на терминал Аспарухов мост? Ползва ли се по предназначение ?

На спирка „Тих труд“ (за Владиславово) има ли поставена звукова сигнализация за незрящи хора ?

Функционира ли монтираната звукова сигнализация за незрящи хора на автобусните спирки ?  

Монтираните 30 рампи за инвалидни колички в автобусите  функционират ли ?

Монтираните рампи за инвалидни колички по подлезите изправни ли са и работят ли ?  Има ли поставени навеси? Има ли поставени стикери и указания за ползване на рампите за ползване на инвалидни колички? Има ли монтажни болтове и стабилни ли са рампите ?

Има ли осигурена връзка от тротоара на спирка „Елпром“ 2 (за център) до монтираната рампа за инвалидни колички в подлеза?

Припомняме, че Община Варна оспорва определената от Управляващия орган финансова корекция в размер на 5% върху разходи с общ размер от близо 5 милиона лева с ДДС или финансовата корекция за бенефициента е в размер на близо 250 000 лв. с ДДС.

През месец юни тази година Административен съд – Варна, отменя обжалваното решение  (адм. д. №2753/2020 г.), като Върховният административен съд отменя постановеното решение от Административен съд – Варна (касационно адм. д. №7917/2021 г), и делото е върнато за ново разглеждане. 

Съдът насрочи следващото заседание по адм. дело №2694/2021 г. на 15 март 2022 г. от 14.30 ч. 

Коментари

Новини Варна