IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Община Варна
16:20 | 16 юли 2022
Обновен: 21:32 | 25 април 2024

Общината: Не е вярно, че областният не може да забрани колите в Морската градина във Варна

И Крайбрежната алея, и Приморският парк са държавна собственост

По материала работи: Ставри Таргов
Общината: Не е вярно, че областният не може да забрани колите в Морската градина във Варна

По повод твърдение на областния управител на Варна Благомир Коцев, публикувана в медиите, че няма правомощия да издава заповед за забрана на автомобили в Морската градина, е важно да се припомни, че Крайбрежната алея, както и Приморският парк са държавна собственост.

Щом е в правомощията на областния управител да издаде забранителна заповед за автомобили по Крайбрежната алея, негово правомощие е да издаде забранителна заповед и за МПС-та, които се движат по алеите в парка. Това съобщават от община Варна.
 
Община Варна винаги е защитавала позицията, че Морската градина трябва да бъде спокойно място за почивка и разходки, без автомобили. Затова още на 08.07.2022 г., веднага след като Благомир Коцев анонсира, че планира да издаде заповед за забрана на колите по Крайбрежната алея, от Община Варна бе изпратено до него писмо с копия на постъпили жалби от граждани срещу избирателния подход към проблема с движението и паркирането по Крайбрежната алея от една страна, и в Морската градина от друга.

В жалбите гражданите коментират зоните около Делфинариума, Зоопарка, ресторант "Хоризонт", както и обособените и налични в района паркинги - като основен рисков фактор за безопасността в парка. Цитира се трагичният инцидент в Морската градина, посочват се опасения за безопасността на майките с деца, на възрастните хора и лица със специални потребности.

Коментари

Фгггфдддд ( преди 1 година )
Варна не се развива добреПрез лятото Варна е с повече туристи защото е по голям град иначе няма на какво да се зарадваш не може червеният площад да е в централната част на града а не му направен ремонт
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Гхйхдд ( преди 1 година )
На 118 обръщача му е на газостанцията да обръщат само там а не на паркинга на блоковете
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Гххйгфф ( преди 1 година )
Община Варна да премахва и рекламите от автобусите не се правете на слепи и нагли
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна