IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
08:45 | 12 юли 2022
Обновен: 11:38 | 20 април 2024

Обжалваха заповедта на областния управител за забрана на коли на Крайбрежната алея във Варна

Мотивът - пътят е публична общинска собственост, а не държавна

По материала работи: Ставри Таргов
Обжалваха заповедта на областния управител за забрана на коли на Крайбрежната алея във Варна

В Административен съд – Варна, е образувано адм. дело №1563 по описа на съда за 2022 г. Делото е образувано по жалба управителя на „Миг 2014“ ЕООД срещу забрана за „движение на автомобили по т..нар. „дамба“.

Представляваното дружество е концесионер на морски плаж - „Офицерски запад“ в гр. Варна. В жалбата се сочи, че дружеството като концесионер не е уведомявано за подобна заповед, както и за наложените забранителни мерки. Такава заповед не е обявена и на интернет страницата на Областния управител и на останалите публични институции, се казва в жалбата.

Жалбоподателят сочи, че никъде заповед с подобно съдържание не може да бъде открита, за да се запознае с фактическите и правни основания за нейното налагане.

Според жалбоподателя от публичните регистри, действащия ПУП и ОУП е видно, че т.нар „дамба“, по която, до забраната, са преминавали автомобили и друг транспорт и се стига до стопанисвания от жалбоподателя плаж, е публична общинска собственост и представлява път от четвъртокласната пътна мрежа на града, поради което, счита жалбоподателят, Областният управител не е компетентен да постановява актове, свързани с неговото /на пътя/ функциониране.

Жалбоподателят счита подобна забрана за незаконосъобразна и дискриминационна и моли съда да отмени наложената забрана за движение на МПС до обект морски плаж „Офицерски запад“ в гр. Варна

Коментари

Новини Варна