IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
16:40 | 11 февруари 2023
Обновен: 22:18 | 15 май 2024

Борбата за паркиране във Варна става все по-ожесточена

Не пипай колата, ползвам правото на паркомястото на баща ми, написа живеещ във "Владиславово"

По материала работи: Ставри Таргов
Борбата за паркиране във Варна става все по-ожесточена

Пореден куриоз в битката за паркомясто. Шофьор от Варна е спрял колата си на „запазен“ паркинг до блок в града. Натъква се на автомобил, на който е оставена красноречива бележка.

„Не пипай колата, ползвам правото на паркомястото на баща ми, собственик на апартамент в 408 блок,“ гласи посланието.

След като прочита, водачът се замисля дали да не се премести от обществения паркинг, но с лични места.

„Сериозно се замислих дали да не се преместя, след като видях това. Въпреки, че съм буквално за 5 минути, очевидно в обществен паркинг с лични места. „Владиславово“ - държава!,“ написа той в мрежата.

В отговор друг мъж изрази логичното мнение: „Тази табела без приложен нотариален акт не изглежда сериозно.“

В големите градове откриването на свободно място е все по-трудно. Именно затова хората стават изобретателни. Туби с вода, столове, бележки и какво ли още не, са само малка част от методите да се заяви нечие право, пише glasnews.bg.

Коментари

От потърпевшия ( преди 1 година )
Излишно е да пояснявам, че като данъкоплатец в тази държава следва да имам правото да паркирам колата си където пожелая (с изключение на частни парко места), но уви тук това не е възможно. Та за това реших да се позова на правото на собственник от въпросния блок. Нали се сещате, че правото на редовен данакоплатец не е никакво право в България. Та така, впечатлен съм от будното ни общество и от това как нещо толкова не съществено продоби толкова голямо значение.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
От потърпевшия ( преди 1 година )
Да си дойдем на думата. Въпросната бележка бе адресирана до онзи буден гражданин, който бе сметнал, че съм му спрял на мястото и ми бе вдигнал чистачките. Та аз понеже нямам навика да посегателствам над чужда собственост, а това е често срещано явление в милата ни родина, реших да му оставя послание, а също и телефонния си номер за да ми звънне.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
От потърпевш ( преди 1 година )
Човекът написал посланието съм аз.Не е коректно от ваша страна да публикувате не проверена информация. Та нали имате телефона ми, защо не звъннахте преди да публикувате жълтата си статийка. Да разбирасе това е журналистиката и псевдо информираното ни общество в България, но това е друга тема. Не аз съм си запазил парко място и никога и никаде в въпросната бележка не пише това, но тук се иска поне малко интелект за да се проумее това, но и това е тема която смятам да не засягам.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Шофьор ( преди 1 година )
Корупцията и тук е виновна. Пример...имах право на ползване на паркомясто наех го от община Бургас. Постоянно на моето място, едно ауди паркираше така,че да заеме поне 1 метър от мястото ми. На обажданията за паяка...никой не идваше. После,разбира се с връзки разбрах ,че това право имала една женица,която била държанка на депутат на герб и затова не може да и се постави скоба или да се закара на наказателен паркинг. Оттам идва всичко...законът е за нас, а за тиква,калинки и сие ....облагите.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 5
Новини Варна