IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
09:40 | 24 август 2023
Обновен: 02:39 | 29 април 2024

Възстановяват градските чешми във Варна

Предстои и първият етап от изграждането на поне 20 обществени тоалетни в града

По материала работи: Ставри Таргов
Възстановяват градските чешми във Варна

Обследване, ремонт и поддръжка на всички градски чешми за питейна и минерална вода извършва Община Варна, като част от инициативата „Водното богатство на Варна“, каза на пресконференция днес кметът на Варна Иван Портних.

Сред тях са чешмата за минерална вода до терена на бившия дом "Младост", където предстои монтаж и решение на Общинския съвет за водоползване, и на чешмата в Шишковата градинка, където предстои съгласуване на проекта с Националния институт по недвижимо културно наследство.

Ремонтирано е междублоковото пространство и помпената инсталация. Предстои монтаж на чешмата и решение на Общински съвет за водоползване, обясни зам.-кметът Христо Иванов.

Предстои и първият етап от изграждането на поне 20 обществени тоалетни в града, които ще бъдат разположени на местата на съществуващите, но няма да са под земята, а ще бъдат модерни и функционални.

Коментари

Анонимен ( преди 8 месеца )
Не вярваме на нищо което казва Портних защото идват местни избори
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна