IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
13:17 | 15 септември 2016
Обновен: 03:42 | 21 април 2024

Туристи препоръчват Варна като атрактивна дестинация

Това сочат данни от проведено едногодишно проучване на нагласите сред посетителите на морската столица

По материала работи: Пламен Янков
Туристи препоръчват Варна като атрактивна дестинация

Над 85% от туристите, посетили Варна, категорично ще препоръчат на свои близки и познати да посетят морската столица, тъй като е привлекателна дестинация за морски, спа, исторически и културен туризъм. Това сочат данни от проведено едногодишно проучване на нагласите сред посетителите на Варна като част от проекта на Община Варна „Регионален туристически продукт – Различното преживяване-качество, полза и стойност“, изпълнен в периода 2013-2015 г. и финансиран от ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г, съобщиха от дирекция „Туризъм“ към Община Варна. Проектът се осъществява съвместно с още четири общини партньори Аксаково, Девня, Аврен и Белослав, като целта е чрез общи туристически маршрути да се привличат туристи.

 

В резултат от проведените дейности по маркетинг на туристическия продукт информираността на туристи, туроператори и туристически агенции е нараснала със 100%, като рекламните каталози и брошури, изработени по време на реализацията на проекта, са предлагани през цялата 2015 г. и 2016 г. на повече от 20 000 туристи от 55 националности.

 

В рамките на проекта са разработените нови маршрути за посещение на малко познати туристически обекти в петте общини, проведени са работни срещи с туристически агенции и туроператори, реализирани са участия в международни туристически изложения. Общините партньори отчитат 10% ръст в посещаемостта на забележителностите.

 

Четете още 3446 първокласници тръгват на училище във Варна

Коментари

Новини Варна