IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Община Варна
12:41 | 28 ноември 2016
Обновен: 10:35 | 27 март 2024

От 1 декември приемат декларации за таксиметров превоз

Причината е измененията на Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ) и Закона за автомобилните превози (ЗАП)

По материала работи: Борис Проданов
От 1 декември приемат декларации за таксиметров превоз

От 1-ви декември на гишетата на дирекция „Местни данъци“ към Община Варна могат да се подават декларации по чл.61х от Закона за местните данъци и такси за облагане с данък върху таксиметров превоз на пътници. Причината е измененията на Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ) и Закона за автомобилните превози (ЗАП).


Съгласно §7 (1) от Закона „Разрешенията за извършване на таксиметров превоз на пътници, издадени по реда на Закона за автомобилните превози до влизането в сила на измененията, запазват действието си до изтичането на срока, за който са издадени, но не по–късно от 31 декември 2016 г."
 
От същата дата - 1-ви декември, на гишетата на Информационния център в сградата на Община Варна, могат да се подават заявления за изпълнение на:
Услуга № 9056 „Издаване на разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници“
Услуга № 9060 „ Издаване на комплект от 2(два) броя стикери към разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници“.
Към заявление за услуга № 9056 се прилагат следните документи:
- Удостоверение за регистрация – копие;
- Списък към удостоверение за регистрация за таксиметров превоз – копие;
- Удостоверение за техническа изправност на ППС и на талона към удостоверението – копие;
- Удостоверение водач на лек таксиметров автомобил – копие;
- Удостоверение, че превозвачът няма задължения за данъци или осигурителни вноски, освен когато са отсрочени или разсрочени по законов ред. Изискването за липса на задължения се отнася и за водача, извършващ таксиметрови превози от името на регистриран превозвач за своя сметка – оригинал;
- Копие на страниците на паспорта на таксиметровия апарат, съдържащи информация за регистрационния номер на автомобила, превозвач и данъчно задължено лице, заверка от Метрология
- Документ, удостоверяващ платен дължим данък върху таксиметров превоз на пътници, за срока за който е издадено разрешението.
- При подаване на заявление за повече от 10 автомобила да се приложи Списък с регистрационните номера на автомобилите, за които следва да бъде издадено разрешение, заверен от превозвача.
 
Всички копия следва да бъдат заверени за „Вярно с оригинала“ от превозвача. Съгласно чл.24а, ал.7 от ЗАП разрешението се получава, след като е платен дължимият данък върху таксиметров превоз на пътници, за срока за който е издадено разрешението.

 

Вижте още: Тодор Балабанов: Всяко решение на Общинския съвет има своята важност и значение

Коментари

Новини Варна