IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Община Варна
17:22 | 12 декември 2016
Обновен: 16:30 | 26 април 2024

Правната комисия даде зелена светлина на важни за града документи

По материала работи: Борис Проданов
Правната комисия даде зелена светлина на важни за града документи

Временната Правна комисия даде положително становище за важни за варненци документи. Предложение от ПК „Наука и образование“ за храненeто на децата от 3 до 7 г. в общинските детски градини срещна одобрението на общинските съветници.


Стратегията за развитие на училищното и предучилищното образование в община Варна до 2020 г. също мина без забележки. Както и предложението за нов „Статут за определяне на годишни поименни награди на община Варна за студенти от варненските висши училища за постигнати резултати“.


Двама общински съветници са внесли предложение за промяна  в наредбата за провеждане на търговската дейност на територията на община Варна. Те искат да не се издава разрешение за удължено работно време на заведения, на които в рамките на последните 2 г. са направени 3 или повече предписания от РЗИ за наднормен шум. Предвид факта, че този документ ще бъде изцяло реконструиран в близко бъдеще, съветниците се обединиха около решението, докато тече срокът от 30 дни за престой на новото предложение на общинския сайт, да бъдат оформени и други идеи. И те да бъдат разгледани заедно през януари.

 

Още по темата: Допълнителна такса смет за битовите биоотпадъци във Варна

 

Коментари

Новини Варна