IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Община Варна
14:30 | 1 март 2017
Обновен: 10:18 | 22 юли 2024

Кметът обеща на младите хора нови възможности за отдих и развитие

По материала работи: Борис Проданов
Кметът обеща на младите хора нови възможности за отдих и развитие

На среща на кмета на Варна Иван Портних участниците в конкурса на Медийна група "Черно море" за есе на тема: „Защо да остана във Варна?“ учениците поставиха сериозни въпроси пред градоначалника.

 

Имаше предложение за ремонт и реставриране на кварталните игрища, които са любимо място за малки и големи.

 

„Осъзнавам, че има такава необходимост – каза Иван Портних. – Миналата година изградихме 230 нови детски площадки, които отговарят на всички съвременни изисквания. Тази година имаме аналогичен проект, но за 110 спортни площадки в обхвата на града. До края на март 10 училищни двора ще направим футболни и баскетболни игрища с мултифункционален стрийтфитнес, като този в кв. „Възраждане“. Така учениците ще имат прекрасно място за социализация вместо да се затворят у дома.“

 

Победителката в конкурса Радина Узунова предложи в гимназиите да има кариерен консултант.

 

„Много сме разсъждавали по темата. Създаваме Черноморски младежки център, който ще е естествено място за младите хора. Там професионалното ориентиране ще бъде достъпно благодарение на участието на ментори“, разкри кметът.

 

Втората в конкурса – Виолета Богданова, отбеляза, че е добре в театрите да се помисли за превод на пиесите, защото постановките са любими и на доста чужденци. Иван Портних се съгласи, че предложението е добро и ще се консултира с ръководството на театъра за неговото реализиране.

 

Кметът ще поиска от дирекция „Превенции“ да е по-активна в работата си с младите хора за предпазването им от наркотични вещества. Част от инициативите на Медицинския университет ще бъдат насочени и към училищата.

 

Управителят на Медийна група „Черно море“ Нася Атанасова призова учениците когато имат въпроси и предложения към общината да ги изпращат към телевизия, вестник и информационна агенция „Черно море“, откъдето те ще бъдат насочени към кмета.

 

Борис Проданов

 

Снимка Пламен Гутинов

 

Още по темата: Кметът награди участниците в конкурса на Медийна група Черно море - Защо да остана във Варна (СНИМКИ)

Коментари

Новини Варна