Варна 19°
fallback
Област Варна
14:30 | 19 септември 2017
Обновен: 13:01 | 29 април 2024

Тръгва кампания в помощ на детската онкохематология във Варна

В рамките на инициативата„За здрава детска усмивка“ ще има Ден на Отворените врати във ферма за животни, киноложка изложба и други

По материала работи: Ставри Таргов

Започва кампания „За здрава детска усмивка“ в помощ на клиниката по детска хематология и онкология в УМБАЛ „Света Марина“ във Варна. Това съобщиха в сутрешния блок на тв „Черно море“ нейният патрон Филип Ромбаут и Веселина Влайкова от сдружение „Ветрило“.

 

Колега от сдружението посети детската онкология, сподели, че е събрал много тъга, и че трябва да направим нещо заедно за тези деца. Така спонтанно се роди идеята за кампанията, която се радва вече на подкрепата на много организации и институции, обясни Влайкова.

 

Инициативата ще стартира с Ден на отворените врати във фермата ни в с. Крумово на 30 септември. Там има различни животни – зайци, понита, кучета, коне. Идеята е децата със заболявания и техните родители да контактуват свободно с тях, да се отпуснат и да се успокоят. Чрез животните искаме да предизвикаме у децата усмивки, тъй като те дават позитивна енергия, каза патронът на инициативата.

 

На 1 октомври ще има киноложка изложба на Пантеона в Морската градина.Там ще се проведе фотосесия на животните с малки деца, като след това фотосите ще бъдат пуснати в продажба и средствата от тях ще бъдат дарени на детската онкохемагология, каза Влайкова. Предвиден е и футболен турнир, в който участниците ще дарят своите такси за каузата. А на 21 октомври ще има голям концерт във Фестивалния и конгресен център, уточни тя.

 

Влайкова каза, че събраните средства от даренията ще бъдат основно за медицинска апаратура за детската онкохематология. Но най-вече – за артерапията там, от която зависи в голяма степен душевното състояние на малките пациенти.

 

Всеки може да дари средства или да се включи в инициативите на кампанията. Така ще отключим доброто в себе си, бе категорична Веселина Влайкова.    

Иван Барбов

Ставри Таргов

 

Още по темата    "Щрихи от утрото" (19.09.2017) - Какви са нуждите на клиниката по детска хематология и онкология във Варна?

Автор на статията:
Ставри Таргов
8 коментара
fallback
fallback