IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Област Варна
13:30 | 21 юни 2021
Обновен: 00:53 | 17 април 2024

Водата в Добрич не става за пиене

Същото се отнася и за част от курорта "Албена"

По материала работи: Ставри Таргов
Водата в Добрич не става за пиене

По повод постъпилите сигнали за влошено качество на водата, инспекторите на РЗИ – Добрич, взеха общо 13 проби вода от пунктове при крана на потребителя в Добрич, КК "Албена"-горна зона и с. Стожер, съобщава БНР.

Пробите се изследват по физико-химични и микробиологични показатели. При 12 от тях има съществени отклонения от здравните изисквания по показателите за цвят и мътност.

Само една проба вода, взета от пункт в зона за водоснабдяване Добрич-Запад, обхващаща района след жп-гара юг и кв. Рилци в Добрич, отговаря по физико-химични показатели на изискванията за качеството на водата.

Продължават изпитванията по микробиологични показатели. Резултатите от микробиологичното изследване на взетите проби ще бъдат готови в рамките на следващите 3 дни.

Препоръчва се на жителите на Добрич, с. Стожер и обитателите на КК "Албена" – горна зона за питейно-битови цели да се използва бутилирана вода от търговската мрежа.

При ползване на вода от резервни съдове, преди консумация следва да се преварява. Днес ще бъдат взети отново проби на водата, информират от РЗИ-Добрич.

Коментари

Новини Варна