IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Област Варна
09:15 | 20 август 2021
Обновен: 18:51 | 27 март 2024

Няма случаи на Covid-19 в СОК “Камчия”

По разпореждане на ръководството на Комплекса е извършена и проверка в лагера, която е установила, че в него няма заболели

По материала работи: Ставри Таргов
Няма случаи на Covid-19 в СОК “Камчия”

"Няма случаи на заболели с Ковид-19 сред персонала, ръководството и гостите на СОК „Камчия“, потвърдиха и от РЗИ - Варна. Тестовете за вируса бяха направени след съмнения за разпространение на заразата сред деца на възраст между 13 и 15 години от две ученически групи, летували по програмата на Министерство на здравеопазването „Отново заедно“ в лагер „Камчия“.

Общо пет деца са с установен Ковид-19, всички те са от Сливен. Предполага се, че децата са се заразили преди пристигането си в лагера, смятат от РЗИ-Сливен. По данни на регионалната инспекция в Сливен няма повече заболели сред децата, педагогическия персонал и родителите на учениците.

По разпореждане на ръководството на Комплекса е извършена и вътрешна проверка в лагера, която е установила, че в него няма заболели.

РЗИ - Варна, също извърши проверка на персонала, ръководството и гостите, която констатира, че няма случаи на Ковид на територията на Комплекса.
Ръководството на СОК „Камчия“ е разпоредило извършването на щателна дезинфекция на помещенията и инвентара, ползван от двете ученически групи.

Изключително стриктни санитарни мерки важат в СОК „Камчия“: на всички входове на сгради (хотели, рецепции, ресторанти, планетарен център, училище, и др.) са разположени уреди за измерване на телесната температура на гостите и персонала; всички членове на персонала са задължени да ползват еднократни маски и ръкавици, такива са на разположение безплатно и за всички гости; извършва се старателна дезинфекция на всички общи части под строг график; медицинско лице извършва проверки чрез бързи тестове на гостите и персонала регулярно на случаен принцип", съобщават от пресслужбата на СОК „Камчия“.

Коментари

Новини Варна