IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Област Варна
16:20 | 27 септември 2022
Обновен: 17:55 | 15 март 2024

Енергото инвестира 640 000 лева в реконструкция на мрежата в общините Провадия, Ветрино и Суворово

Целта - намаляване на авариите

По материала работи: Ставри Таргов
Енергото инвестира 640 000 лева в реконструкция на мрежата в общините Провадия, Ветрино и Суворово

В рамките на своята ремонтна и инвестиционна програма за 2022 година електроразпределителното дружество, опериращо на територията на Североизточна България, изпълнява обекти за реконструкция на мрежата във варненските общини Провадия, Ветрино и Суворово. 

В провадийското село Бързица ЕРП Север извърши реконструкция на въздушна мрежа ниско напрежение. Дейностите включиха подмяна на 50 стоманобетонни стълба и монтаж на 7,5 километра усукан изолиран проводник. По този начин ще се ограничи рискът от прекъсване на електрозахранването поради аварии по мрежата и ще се подобри качеството на захранващото напрежение към крайните клиенти на компанията.

Другият завършен обект включи цялостна рехабилитация на въздушна мрежа на общо 13 трафопоста, намиращи се в общините Ветрино и Провадия.

Монтирани бяха и 2 реклоузера по въздушен електропровод Синдел, което ще позволи на екипите на ЕРП Север по-бързо да локализират възникнали аварии и ще намали времето на безтокови паузи при оперативни превключвания и заявки за работа.

Третият обект е в етап на изпълнение. Той предвижда реконструкция на ВЕЛ Щипско, осигуряващ резервно захранване на гр. Суворово чрез връзка между подстанциите Вълчи дол и Добруджа.

При обновяването ще бъде подменен проводник в участък с дължина 3 километра, както и 8 стоманобетонни стълба и 150 изолатори и конзоли в участък, преминаващ през труднодостъпна, гориста местност. Ще бъдат монтирани 5 нови разединители, което ще намали времето за установяване на локацията на аварии по мрежата.

Коментари

Новини Варна