IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Област Варна
15:10 | 14 октомври 2022
Обновен: 11:47 | 4 май 2024

Задържаха 49-годишен за убийството на самотноживеещата жена

Целта на мъжа била грабеж, отнел от нея 15 000 лв.

По материала работи: Ставри Таргов
Задържаха 49-годишен за убийството на самотноживеещата жена

Окръжна прокуратура – Търговище, привлече към наказателна отговорност за престъпление по чл. 199, ал. 2, т.2 от НК - грабеж, придружен с убийство, 49-годишен мъж, живущ в село Славяново.

Той е задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му в съда за разглеждане искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Жертва на престъплението, извършено на 11 октомври 2022 година в часовия интервал между 19:00 и 21:00 часа, станала 61-годишна жителката на селото, която живеела там сама. Тялото й било намерено на следващия ден след подаден сигнал от близки на жената, които безуспешно опитвали да се свържат с нея.

При първоначалния оглед станало ясно, че се касае за тежко криминално деяние и смъртта на жената е насилствена. Според резултатите от съдебно-медицинската експертиза причината за фаталния край е удушаване. В къщата имало следи от претърсване – дрехите на жертвата били разхвърляни, съдържанието на шкафовете било извадено.

Разследването по случая започнало незабавно. Извършени са множество процесуални действия, които продължават и към момента, назначени са множество експертизи, установяват се свидетели.

В резултат от събраните до момента доказателства, се стигнало до задържането на 49- годишния Ю.Ш. Установена е неговата съпричастност към извършеното тежко престъпление.

Целта на мъжа била да ограби жертвата, която той познавал и знаел, че е финансово обезпечена. Установено е, че обвиняемият противозаконно е отнел сумата от приблизително 15 000 лева. Точният размер се уточнява.

Ю.Ш. е многократно осъждан за престъпления против собствеността, като е осъждан и за убийство. Той е лишаван от свобода и е лежал в затвора не еднократно.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. Предстои да бъде внесено искане на наблюдаващия прокурор за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.

Детайлите по случая бяха оповестени на брифинг от окръжния прокурор на Търговище Диляна Стоянова.

Коментари

Новини Варна