IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Област Варна
16:40 | 3 февруари 2023
Обновен: 20:03 | 28 март 2024

Обявиха жълт код за силен вятър във Варна

По Черноморието се очакват валежи от дъжд и сняг

По материала работи: Ставри Таргов
Обявиха жълт код за силен вятър във Варна

Силен вятър и значителни снеговалежи се очакват утре. Предупредителен код от първа степен е в сила в цялата страна с изключение на областите Ямбол и Бургас.

И днес акцентът е върху силния северозападен вятър. Поривите му в областите Пловдив, Русе, Велико Търново, Пазарджик, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово ще надхвърлят 70 км/ч.

Максималните температури ще бъдат по-ниски в сравнение с вчера, но все още по-високи от типичните за началото на февруари - между 5° и 9°.

В следобедните часове облачността ще е променлива, но вечерта ще завали, предимно сняг, първо в северозападните райони.

През нощта снеговалежи ще обхванат по-голямата част от страната. Ще бъде и ветровито. Минималните температури утре ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 3° и 8°.

Ще преобладава облачно време и на много места в Северна България и планинските райони ще има валежи, предимно от сняг, по Черноморието - от дъжд и сняг.

В цялата страна ще духа много силен вятър от запад-северозапад, с пориви до около 70-80 км/ч.

В Предбалкана и Лудогорието количествата ще са значителни и ще има условия за виелици и навявания.

В планините утре се очакват максимални температури по върховете от минус 10 до минус 13 градуса. Ще духа силен и бурен вятър с посока от север-северозапад. В комбинация с очакваните значителни снеговалежи, в Предбалкана и по северните склонове на планините ще се образуват преспи и навявания.

В неделя валежите ще продължат, значителни ще са по количество отново главно в Северна България и в планините. Ще остане и много ветровито, с условия за виелици и навявания, а температурите рязко и съществено ще се понижат.

В понеделник ще вали, главно в Източна България, но ще остане ветровито, а застудяването ще продължи, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна