IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Област Варна
10:40 | 23 март 2023
Обновен: 22:09 | 25 април 2024

300 деца от Провадия научиха всичко за гората

Това стана чрез занимателни игри

По материала работи: Ставри Таргов
300 деца от Провадия научиха всичко за гората

Горски педагози от ДГС - Провадия, и РДГ - Бургас, проведоха урок с близо 300 деца, посветен на Седмицата на гората. Учениците от 1 и 2 клас на три училища от Провадия научиха какво представляват горските разсадници, кой създава новите гори и какво се произвежда от добитата дървесина.

Чрез занимателна игра децата трябваше да разберат как се появяват новите дръвчета, какво им трябва за да растат и кой се грижи за тях. Малчуганите показаха добри познания и за всичко, което се произвежда от дърво, като според тях хартията е на първо място, защото от нея се правят книги и учебници.

През тази година занятията по Горска педагогика в СИДП, посветени на Седмицата на гората започнаха на 20 февруари с нова игра за основните дейности в горите.

До момента над 1000 деца от Шумен, Търговище и Провадия са участвали в занятията. На 27 март още 200 ученици от Тервел ще разберат какво е залесяване и какво дърводобив и защо и двете дейности са важни за гората.

Коментари

Новини Варна