IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Област Варна
13:20 | 22 октомври 2023
Обновен: 12:14 | 30 април 2024

Пожарът в с. Невша унищожил 3 къщи, автомобил, фургон, пчелин и над 600 декара площи

Жена на 68-годишна възраст го е предизвикала, горейки отпадъци

По материала работи: Ставри Таргов
Пожарът в с. Невша унищожил 3 къщи, автомобил, фургон, пчелин и над 600 декара площи

В 13.20 часа вчера е получен сигнал за пожар в двор, намиращ се в с.Невша, в близост до жп релсите и жп гарата. Пламъците, които са се разразили, в следствие на небрежно боравене с открит огън, са обхванали и съседни имоти. Преустановено бе движението на влаковете за 4 часа., съобщават от МВР - Варна.

Силният вятър бързо е обхванал голяма площ и се е разраснал в гората – иглолистна и широколистна. Отзовалите се на мигновено 8 екипа на РДПБЗН - Варна, и служители на ОДМВР са започнали борба с огнената стихия, която е опожарила три необитаеми къщи, един автомобил, един фургон, 1 пчелин и над 600 декара площи. На места пламъците са били низови и малка част от гората е засегната.

По информация към момента, жена на 68-годишна възраст от с. Невша, е горила отпадъци в двора си и е предизвикала пожара. Огънят е бил овладян около 20 часа, а на място е оставен дежурен екип на РДПБЗН за наблюдение.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдение на прокуратурата.

Коментари

Новини Варна