IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Област Варна
22:16 | 31 януари 2017
Обновен: 23:34 | 19 април 2024

С дрон ще се заснемат критичните участъци на замръзналия Дунав

Причината са струпванията на ледени блокове /запори/

По материала работи: Борис Проданов
С дрон ще се заснемат критичните участъци на замръзналия Дунав

С безпилотно летателно средство /дрон/ ще се заснемат критичните участъци на замръзналия Дунав от Силистра до Тутракан по инициатива на "Морска администрация", съобщиха от областната администрация в Силистра.

 

Причината са струпванията на ледени блокове /запори/ в тази част на замръзналата река и останалите в плен на леда 15 моторни кораба и повече от 40 несамоходни плавателни съдове, по данни на "Речен надзор", чието местоположение трябва да бъде установено. При затопляне на времето и освобождаването на реката от ледената покривка тези съдове ще бъдат отблокирани и трябва да се вземат адекватни мерки, и ако има бедстващи екипажи, да им се окаже помощ.

 

За събиране на необходимата информация, със съдействието на Русенския университет "Ангел Кънчев", с дрон ще има акция за заснемане на критичните участъци.  Днес по този повод в областната администрация в Силистра с участието на областния управител Стоян Бонев се състоя среща с представители на ИА "Морска администрация".

 

БТА

 

Още по темата: Безпилотен самолет ще изследва отпадъците в Черно море 

Коментари

Новини Варна