IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Икономика
09:21 | 18 септември 2020
Обновен: 19:33 | 23 март 2024

Търговски трикове! Замразени белгийски торти се предлагат за български

Това е нова мода сред кокетните кафе-сладкарници

По материала работи: Ставри Таргов
Търговски трикове! Замразени белгийски торти се предлагат за български

Замразени торти, внос от Белгия, ни пробутват за пресни. Това е нова мода сред кокетните кафе-сладкарници, сподели собственик на подобно заведение пред „Телеграф“. Кафето се намира в централната част на столицата.

 

Според собственика шоколадовите торти, които предлага, са много по-качествени от такива, които биха били направени в България. Причината била в нискокачествените продукти, които ползвали нашите сладкарски цехове.

 

Представете си какво се слага в една торта, която се продава в търговски вериги, след като струва между 7- 8 лв., пълни боклуци, попита и си отговори той.

 

Според него няма нищо нередно, че сладкишите се предлагат за пресни, а се размразяват. Шоколадът е истински, белгийски, аргументира се той. 4,50 лв. минимум струва такова парче шоколадов сладкиш.

 

Използването на замразени продукти в хранителната индустрия не е забранено в България, но не е редно да се заблуждават потребителите, че ядат прясна храна, коментираха търговци от бранша.

 

В заведение в същия район сладкари предлагаха торти, поръсени с модното „червено кадифе“, което въведе успешно верига сладкарници.

 

Изобретателните им колеги разказаха, че освен червеното правят и оранжево и зелено кадифе. Като използват за поръсващата смес съответно малинови плодове, за зеленото шамфъстък, а за оранжевото портокал, съобщава "Стандарт".

Коментари

Новини Варна