Шофьори се стискат – опашки се вият! Пълна мизерия на Дунав мост
Общинската администрация в града иска държавата да отпусне допълнителни средства за справяне с проблема
Публикувана: 21 Sep 2020 | 8:48

Лоши хигиенни условия край границата ни с Румъния при Русе. От това се оплакват шофьори, на които им се налага да чакат с часове, за да преминат.

 

Общинската администрация в града иска държавата да отпусне допълнителни средства за справяне с проблема.

 

Владимир вози лекарства в хладилно ремарке към Русия. Днес тръгва от безмитна зона в Русе. За да стигне до граничния пункт обаче, чака вече 2 часа и 45 минути.

 

"Ако сега искам да отида до тоалетна, идея нямам къде трябва да отида, никакви условия, пълна мизерия. Опашката сигурно е стигнала вече до КТМ.

 

Да вземат някакви мерки, да направят някакъв паркинг, ако трябва, поне като ще се чака, да спра да изчакам", споделя Владимир.


През граничен пункт "Дунав мост" средно преминават около 1200 тежкотоварни автомобила ежедневно. За да създаде по-добри условия, кметът на Русе Пенчо Милков иска от Агенция "Пътна инфраструктура" повече средства.

 

"Ако опашките от ТИР-ове продължават, ще издам заповед камиони на територията на Русе да не чакат. Да чакат, където искат, по държавните пътища.

 

Имам право да огранича всякакви автомобили. Искам повече средства от АПИ за поддръжката на техните участъци републикански", обясни Пенчо Милков.

 

От АПИ съобщиха за екипа ни, че тези проблеми ще бъдат обсъдени на предстояща среща с ръководството на общината в Русе.

 

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Коментари ( 0 )