IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
16:24 | 9 септември 2019
Обновен: 01:30 | 20 април 2024

20-годишен подпали ресторант в Пазарджик

Искал да отмъсти на шефа си

По материала работи: Пламен Янков
20-годишен подпали ресторант в Пазарджик

20-годишен младеж е задържан за палеж на ресторант в Пазарджик, съобщи полицията в града, цитирана от dnes.bg. Сигналът за пламналото заведение в парк Острова е бил получен в събота от частна охранителна фирма, чиято противопожарна система се включил от пламъците.


На място охранители и пожарникари установили, че горят маси, столове и чадъри на терасата на ресторанта. Усетена била и силна миризма на бензин, с който подпалвачът залял обзавеждането на терасата. Бързите действия на пожарникарите предотвратили прехвърлянето на пламъците към основната сграда на ресторанта.

 

В същото време гардове на охранителната фирма засекли в близост до заведението млад мъж със съмнително поведение. Охранителите успели да го задържат, а у него открили празна туба за бензин.


Още на място полицейски служители установили, че задържаният от гардовете е Т. Б. от близкото село Добровница. Станало ясно, че младият мъж е бивш служител на ресторанта, който подпалил заведението, за да си отмъсти на собственика заради неуредени взаимоотношения.

 

Щетите, нанесени от палежа тепърва ще се уточняват, а задържаният подпалвач е направил пълни самопризнания и ще бъде съден по бързата процедура.

Коментари

Новини Варна