Михаил, който уби Миджурина на Слънчака, ще лежи 24 г.
Мъжът простреля тежко и красивата Симона
Публикувана: 17 Sep 2019 | 18:58

24 години затвор получи Михаил Станчев, който на 2 юни миналата година уби бизнесмена Коста Николов - Миджурина и простреля тежко 22-годишната Симона Тодорова, съобщи dnes.bg.


Решението е на Окръжен съд - Бургас. Убийството беше извършено пред хотел в курорта "Слънчев бряг". Тогава Михаил простреля от ревност и Симона, която дълго време се лекува в болница от тежките увреждания и беше с опасност за живота.

 

Делото бе гледано по реда на съкратеното съдебно следствие.

 

Подсъдимият изцяло призна всички факти, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и своята вина. Окръжен съд - Бургас намери, че направените самопризнания от страна на подсъдимия се подкрепят от събраните в досъдебното производство доказателства и ги прие.


В съдебно заседание Михаил С. изрази съжаление за извършеното деяние и съболезнования към близките на пострадалите, съобщиха от пресцентъра на съда.

 

Станчев е осъден да заплати на дъщерята на починалия бизнесмен граждански иск в размер на 150 000 лв., на майката на починалия 100 000 лв., а на сестра му – 20 000 лв., представляващи обезщетение за причинени неимуществени вреди.

 

Той трябва да заплати на пострадалата Симона Тодорова 70 000 лв., обезщетение за неимуществени вреди от причинените й увреждания.

 

Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.

Коментари ( 0 )