IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
18:01 | 18 септември 2019
Обновен: 11:35 | 14 април 2024

Банда от шестима изнасяли хероин и оръжие от София за Англия

Задържаните са арестувани с 53 пистолета и над 70 кг хероин

По материала работи: Пламен Янков
Банда от шестима изнасяли хероин и оръжие от София за Англия

Пресечен е сериозен канал за трафик на огромно количество оръжие и наркотични вещества за Обединеното кралство, съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев, цитиран от "Фокус" и dnes.bg.

 

Бандата е била от 6 души и е изпращала пистолети, автоматични оръжия, бронежилетки и хероин от София до Англия. Трима са арестувани в Англия и трима в България.

 

Информацията за групата е добита в СДВР, а оттам предадена на ГДБОП и Специализираната прокуратура, като разследването е било и с участието на службите от Отрова.

 

Групата е задържана на 17 септември с 53 пистолета, сред тях са били "Зиг Зауер", "Валтер" и "Марголин". Всеки бил придружен с кутия от по 50 патрона в нея. Имало и автоматични оръжия, като и бронежилетки.

 

Освен с оръжия, групата била заловена и с над 70 кг хероин, каза директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов.

 

Той посочи, че има и голяма сума пари в групата. Единият от задържаните - британски гражданин,  бил обявен за издирване с европейска заповед за арест.

Коментари

Новини Варна