IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
16:47 | 14 ноември 2019
Обновен: 04:34 | 17 март 2024

Спипаха трима за трафик на проститутки, пращали ги в Италия

Бандата работила от 2012 г., набирала жени от Враца

По материала работи: Пламен Янков
Спипаха трима за трафик на проститутки, пращали ги в Италия

Трима души са с обвинения за участие в организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация в страната и чужбина, съобщиха от Апелативна специализирана прокуратура, цитирани от dnes.bg.

 

Обвинените са задържани на 13 ноември 2019 г. при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП във Враца и региона.

 

При извършените лични обиски и претърсвания на  помещения, където са предлагани сексуални услуги, са намерени и иззети телефони, сим-карти, лаптоп, дебитни и кредитни карти, 7000 лева в брой, аксесоари.

 

Събраните доказателства сочат, че групата е действала от март 2012 г. Набирала е жени от региона и е осигурявала помещенията, в които да проституират.

 

Част от жените са били предлагани и транспортирани и зад граница – в Италия. С постановления на наблюдаващия прокурор на тримата е наложено задържане до 72 часа.

Коментари

Новини Варна