На 9 януари е първото заседание по делото за убийството на 7-годишното дете от Сотиря
Обвинителният акт срещу 21-годишния Мартин Трифонов бе внесен от Окръжната прокуратура миналия петък
Публикувана: 29 Nov 2019 | 16:18

Окръжният съд в Сливен насрочи за 9 януари 2020 година първото разпоредително заседание по делото за убийство на 7-годишно дете от село Сотиря, пише Дарик.

 

Обвинителният акт срещу 21-годишния Мартин Трифонов бе внесен от Окръжната прокуратура миналия петък. Той е обвинен за убийство на малолетно дете по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, за което законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

 

Второто обвинение е опит за изнасилване по чл.152 от НК, за което се предвижда от 10 до 20 години затвор. Третото обвинение е за блудство с малолетно дете, като предвиденото наказание е от 5 до 20 години "лишаване от свобода".

 

По това дело няма да бъде допуснато съкратено следствие, заради промяната в закона, която забранява такава процедура при умишлено причиняване на смърт, посочи още съдия Данчев.


Обвиняемият се намира в болницата на затвора в София, като в деня на делото ще бъде конвоиран до сливенския съд. Престъплението бе извършено на 15 август. Трифонов бе заловен след почти 24-часово издирване на следващия ден и бе ранен след като оказал съпротива.

 

Случаят доби широк обществен отзвук, като на няколко протеста и бдения граждани поискаха отмяна на съкратеното съдебно следствие и доживотен затвор без право на замяна за убиеца на седемгодишната Кристин.

Коментари ( 0 )