Хулиган дължи 3000 лева обезщетение на полицай
Случката се развила на 22 април миналата година
Публикувана: 7 Dec 2019 | 9:58

3000 лева обезщетение трябва да заплати шуменец на полицай, когото обиждал, псувал, блъскал, заплашвал и семейството на униформения, пише Дарик. 

 

Случката се развила на 22 април миналата година. Тогава полицейски патрул посетил адреса в Шумен по сигнал за пререкания между съседите.

 

Там заварили и въпросният хулиган, който започнал да ги обижда. Бил агресивен и в явно нетрезво състояние, затова и се наложило да го задържат.

 

Качили го в служебната кола за да го закарат в Спешното отделение на болницата. Единият от полицаите бил заедно с него на задната седалка, а през цялото това време хулиганът не престанал да блъска , да се мъчи да ги рита, да псува и да заплашва униформените.

 

Заплахите продължили и в Спешното отделение и в лекарският кабинет като ги заплашвал ,че ще ги избие , ще ги изколи тях и съпругите им , заплашвал ги със сексуално насилие тях и семействата им.


Поведението му, според документите по делото,  било арогантно и брутално.

 

В следствие на това полицаят иизпитвал силни притеснения за живота и здравето си и за живота и здравето на членовете на неговото семейство, като споделил ,че на два пъти видял ответника пред детската градина на едно от децата му.

 

Окръжният съд в Шумен потвърдил решението на магистратите от Районното съдилище и така хулиганът ще трябва да плати 3000 лева обезщетение на униформения. 

 

Решението е окончателно.

Коментари ( 0 )