Без книжка и солена глоба заради каране в насрещното на магистралата
Причината за забранената маневра била катастрофа с камион
Публикувана: 19 Jul 2019 | 8:36

Шофьор остава без книжка за 3 месеца и дължи 1 000 лева заради това, че карал в насрещното на магистрала "Хемус". Той обжалвал наказанието пред Шуменския районен съд, но магистратите потвърдили санкцията, определена от КАТ, пише Дарик. 

 

Причината за забранената маневра била катастрофа с камион, заради която било спряно движението по АМ "Хемус" в района на пътен възел Каспичан на 8 септември м.г. 
 

Полицейски екипи спрели движението и обяснили, че трябва да се изчака около 15 минути движението да бъде пуснато отново. Униформените обаче забелязали в края на образувалата се колона автомобили, които правели обратен завой и тръгвали в насрещното движение, за да стигнат до етапната връзка, откъдето да "слязат" от магистралата. 

 

Сред тях бил и шофьор с великотърновска кола "Алфа Ромео", който бил спрян от полицейски екип. Катаджиите му написали акт за това, че карал в платно за насрещно движение.

Водачът обжалвал в съда, но шуменските магистрати потвърдили акта. В своите мотиви съдът отбелязва факта, че мястото, на което е извършено нарушението се отличава с висока концентрация на ПТП.  Във въпросния участък скоростта на движение е висока, въпреки наложените ограничения, което се явява предпоставка за възникване на катастрофи. 

 

Решението подлежи на касационно обжалване пред Шуменския административен съд.

Коментари ( 0 )