IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
16:31 | 10 септември 2019
Обновен: 01:36 | 19 април 2024

Съдят родителите на бебето, което падна от втория етаж

Законът предвижда до 3 г. затвор за оставяне на малолетен без надзор

По материала работи: Пламен Янков
Съдят родителите на бебето, което падна от втория етаж

Районната прокуратура в Пловдив образува дело срещу родителите на момиченцето, което падна от втория етаж на жилищна сграда в Пловдив.

 

Разследващите ще установяват как детето, което е на година и три месеца, е политнало от прозорец на дома и дали действително става въпрос за нещастен случай.


Досъдебното производство е за оставяне без надзор на малолетно лице. За това престъпление законът предвижда до 3 г. лишаване от свобода и обществено порицание.

 

По предварителна информация по време на инцидента бащата и майката спели. Има данни, че са употребили алкохол. Данните от пробите им все още не са представени по делото.


Прокуратурата е възложила на служители от Агенцията за закрила на детето да изготвят социален доклад.

 

В момента момиченцето е университетската болница "Св. Георги" в Пловдив. Оттам съобщиха, че е с черепно-мозъчна травма, но в стабилно състояние. Настанено е в клиниката по детска хирургия, а утре се очаква да бъде преместено в неврохирургия, предаде 24 часа, цитирана от dnes.bg.

Коментари

Новини Варна