Гасят голям пожар над Велинград, търсят доброволци за помощ
Апелът към доброволците е да бъдат оборудвани с лопати и ботуши, за да не се губи време и да може да се включат веднага
Публикувана: 17 Sep 2019 | 18:13

Пожарникари, лесничеи и доброволци гасят голям пожар в горски масив над квартал "Анезица" във Велинград, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пазарджик, цитирани от Дарик.

 

По първоначални данни, са обхванати около 60 дка иглолистна гора. Полагат се усилия огънят да не достигне близките сгради.

 

Сигналът за пожара е получен този следобед, около 14.40 часа на телефона за спешни повиквания 112. Към мястото са насочени два противопожарни автомобила и един микрубос с общо 14 пожарникари от Велинград.

 

Мобилизирани са и служители на местното горско стопанство с високопроходими автомобили, както и доброволци. Огънят е обхванал десетки декари борова гора, пожарът е низов, гаси се по-трудно заради пресечения терен.
 

На този етап, няма опасност за живеещите в квартал "Анезица", осигурен е екип от пожарникари, който е в края на квартала и следи пожарът да не тръгне към къщите. Гасенето продължава.

 

Заради критичната близост до квартала, кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев призова всички граждани, които имат възможност и желание, да помогнат като се включат в овладяването на избухналия пожар над кв. „Анезица”, съобщиха от Общината.
 

Апелът към доброволците,е да бъдат оборудвани с лопати и ботуши, за да не се губи време и да може да се включат веднага.

Коментари ( 0 )