IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
17:18 | 12 декември 2019
Обновен: 09:43 | 16 април 2024

ДАНС спипа и хасковската болница да точи НЗОК със стентове

Медицинските изделия били отчетени, но неизползвани

По материала работи: Пламен Янков
ДАНС спипа и хасковската болница да точи НЗОК със стентове

По сигнал на ДАНС бе разбит друг опит за точене на Здравната каса през заплащане на медицински изделия, след като разследвания на NOVA разкриха скандални злоупотреби с поставяне на стентове на здрави хора.

 

Прокуратурата в Хасково влезе в местната болница в хода на разследване за отчетени, но неизползвани стентове, съобщиха от държавното обвинение. Сигналът е подаден от териториалната дирекция на ДАНС.

 

При обиска в лечебното заведение са открити 23 интракоронарни стента, за които се предполага, че са отчетени като поставени на пациенти. Те били запечатани в алуминиеви опаковки.

 

По този начин на болницата са изплатени незаработени средства от бюджета на НЗОК, твърдят от прокуратурата. Работата по случая продължава.

 

Предстои да бъдат изискани документи, както от ръководството, така и от РЗОК-Хасково.  Ще бъдат разпитани свидетели и при необходимост ще се назначат и експертизи.

Коментари

Новини Варна