Водните спасители не искат да са на 150 м един от друг
Настояват разстоянието да е 100 метра
Публикувана: 27 May 2020 | 17:56
Снимка архив Пламен Гутинов.

Недоволство след предложението на Министерството на туризма да има по-малко спасители и медицински пунктове на плажа. Идеята е така да се намалят разходите на концесионерите.

 

На Централен плаж-Бургас тази година чадърът и шезлонгът ще бъдат безплатни. До 4 дни всички плажни ивици трябва да бъдат подготвени от концесионерите за посрещане на летовници, но на място не се вижда да има организация за началото на летния сезон.

„Започваме работа на първи юни, но екипите са наполовина. Проблемът е новата наредба за спасителните постове – те да бъдат на 150 м един от друг, а не както досега на – 100 м“, обясни старши спасителят Жельо Костадинов пред bTV.

 

От БЧК посочиха, че така спасителите трябва да отговарят за по-голяма площ, а за да бъде ефективна работата им – трябва да се запази досегашният вариант. От организацията добавиха, че е недопустимо предложението на пост да дежури само по един спасител.

 

„Става въпрос за живота и здравето на хората, няма как един спасител да извърши екипната работа“, добави Виолета Радева.

 

Още подобни новини може да  намерите на Dnes.bg

Коментари ( 0 )