IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
15:04 | 1 август 2020
Обновен: 03:52 | 19 април 2024

Благоевград подгони София по новозаразени

Село Долно Осеново се превърна в огнище на инфекцията

По материала работи: Ставри Таргов
Благоевград подгони София по новозаразени

Според данните от последното денонощие в област Благоевград има най-много регистрирани с коронавирус от направените проби - това са 52 души. Преструктурират се болнични отделения, за да може да се осигури настаняването на хора с влошени показатели.

 

Новите случаи на положителни проби в Благоевград са 22, 11 са новозаразените в село Долно Осеново, община Симитли, където се оформи огнище на Covid-19.

 

Продължава да расте броят на болните и в Разлог, новите случаи за последното денонощие в района са 5. На среща вчера с болничното ръководство здравният министър Костадин Ангелов е разпоредил осигуряване на още болнични легла и отделянето на хората с коронавирус.

 

Лекуващите се от Covid-19 в общинското лечебно заведение към момента са 21. При необходимост от реанимационни действия, болните ще бъдат транспортирани в Благоевград. В трите болници в областния център към момента са настанени 56 болни от коронавирус.

 

Според здравния министър ситуацията в областта е под контрол:

 

"Има места като Благоевградска област, които имат своята специфика по отношение на по-големия брой заболели.

 

Нямаме в момента притеснения за областта. Наистина увеличаваме заболеваемостта си, но тази тенденция не е само за България, а тя е за почти всички балкански страни".

 

Здравният министър постави под въпрос мерките за безопасност при организирането на джаз фестивала в Благоевград миналия уикенд, след който стана ясно че Биг бенда е огнище на зараза с 14 положителни проби.

 

БНР

Коментари

Новини Варна