СДВР определи поведението на протестиращите от снощи като провокация
Поводът е бус на инициативата "Системата ни убива", на който не е позволено да отиде на Орлов мост
Публикувана: 2 Aug 2020 | 13:21
Тони Тодоров.

СДВР изнесе подробности за ситуацията на протестите в столицата и блокираните кръстовища, както и напрежението през цялата нощ с бус на инициативата "Системата ни убива".

 

Снощи се проведе поредният нерегламентиран протест в столицата, съобщи комисар Тони Тодоров, зам.-началник отдел "Охранителна полиция" към СДВР.

 

Той уточни, че в Столична община е било заявено и съгласувано автошествие от гражданска инициатива "Системата ни убива" с маршрут пл. "Батенберг" - Банкя. Не е имало разрешение за движение в друг периметър.

 

Към 22:20 ч. обаче бус от шествието се е насочил към кръстовището на Софийския университет, като управляващите го шофьори са заявили, че искат да отидат на Орлов мост.

 

Принципна позиция на СДВР е да се пропускат само автомобили, които носят вода или храна на протестиращите, уточни комисар Тодоров. Той каза още, че на буса не е било забранено да се придвижва където и да е, освен към Орлов мост.

 

Ще бъде извършена проверка за действията на полицаите и техните правомощия през изминалата нощ. Това не е проблем, категоричен е комисарят.

 

Той уточни, че поведението на протестиращите от снощи се приема като провокация към полицейските служители и призова българската полиция да не бъде използвана като инструмент, съобщава БНТ.

Коментари ( 0 )