IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
13:21 | 2 август 2020
Обновен: 03:53 | 19 април 2024

СДВР определи поведението на протестиращите от снощи като провокация

Поводът е бус на инициативата "Системата ни убива", на който не е позволено да отиде на Орлов мост

По материала работи: Ставри Таргов
Тони Тодоров.

СДВР изнесе подробности за ситуацията на протестите в столицата и блокираните кръстовища, както и напрежението през цялата нощ с бус на инициативата "Системата ни убива".

 

Снощи се проведе поредният нерегламентиран протест в столицата, съобщи комисар Тони Тодоров, зам.-началник отдел "Охранителна полиция" към СДВР.

 

Той уточни, че в Столична община е било заявено и съгласувано автошествие от гражданска инициатива "Системата ни убива" с маршрут пл. "Батенберг" - Банкя. Не е имало разрешение за движение в друг периметър.

 

Към 22:20 ч. обаче бус от шествието се е насочил към кръстовището на Софийския университет, като управляващите го шофьори са заявили, че искат да отидат на Орлов мост.

 

Принципна позиция на СДВР е да се пропускат само автомобили, които носят вода или храна на протестиращите, уточни комисар Тодоров. Той каза още, че на буса не е било забранено да се придвижва където и да е, освен към Орлов мост.

 

Ще бъде извършена проверка за действията на полицаите и техните правомощия през изминалата нощ. Това не е проблем, категоричен е комисарят.

 

Той уточни, че поведението на протестиращите от снощи се приема като провокация към полицейските служители и призова българската полиция да не бъде използвана като инструмент, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна