Автобус с футболисти катастрофира на АМ "Тракия"
Шофьорът е починал зад волана
Публикувана: 13 Sep 2020 | 8:22

Автобус със спортисти катастрофира на магистрала "Тракия", след като на шофьора му е станало зле. Водачът е починал, съобщиха от МВР.

 

 

Малко след 20.40 часа на 12 септември е получен сигнал за инцидент в района на 70-и км на автомагистрала "Тракия".
 


Според първоначалната информация шофьор на автобус, превозвал 24 спортисти, се е почувствал зле, но все пак е успял да намали сериозно скоростта, преди да изгуби управление над превозното средство.

 

Автобусът е излязъл от пътя и леко се е наклонил. Няма сериозно пострадали от пътниците, трима са с леки оплаквания. Шофьорът обаче е починал, като се предполага, че е получил инфаркт.

 

Автобусът е на ФК "Беласица" (Петрич). По информация на "Фокус" в него е пътувал мъжкия отбор на петричани, който по-рано през деня гостува на ФК "Оборище" (Панагюрище).

 

Община Петрич е изпратила веднага втори автобус от гр. Пловдив, който да прибере мъжкия тим. С представители на отбора поддържа постоянна връзка кметът на Петрич Димитър Бръчков, съобщава Bgonair.bg.

 

Всички от отбора, които пристигайки в Петрич преценят, че искат медицинска консултация, отново ще бъдат прегледани в болницата, увериха от общината.

Коментари ( 0 )