Нови ученици с COVID-19 в Русе
Единият се е завърнал току-що от Германия
Публикувана: 22 Sep 2020 | 13:52

Жени на 33 и 58 години от Русе, както и две момчета на 14 и 16 години, съответно от Русе и Иваново, са оставени под домашна изолация, тъй като оплакванията им не са сериозни.

 

14-годишното момче е ученик в девети клас на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“. Симптомите му, които датират от 19 септември, се изразяват в болки в гърлото и повишена температура.

 

Последният ден, в който той е бил на училище обаче, е 18 септември. До момента са установени 22 контактни лица, които са поставени под домашна изолация за 14 дни.

 

От страна на Регионалната здравна инспекция е издадено предписание за предприемане на всички необходими противоепидемични мерки. Контактните ученици ще преминат към дистанционно обучение, а цялото училище ще бъде дезинфектирано.

 

Другото момче, което е на 16 години, е от Иваново. До момента то не е посещавало Професионалната гимназия по промишлени технологии „Атанас Буров“ в Русе, където е ученик в 11-ти клас.

 

Момчето е без оплаквания, но изследването с PCR тест се е наложило поради това, че се завръща от Германия.

 

Установените до момента контактни лица също остават под домашна карантина за период от 14 дни.

 

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в област Русе са 387, като понастоящем активните случаи са 42. От тях 18 са на болнично лечение, а 24 са под домашна изолация.

 

За изминалите 24 часа има и още петима излекувани пациенти, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 324, уточниха от Областния оперативен щаб, съобщава БНТ.

Коментари ( 0 )