Поставиха под карантина Георги Гергов
Съпругата и тъща му са с COVID-19
Публикувана: 26 Sep 2020 | 15:55

Георги Гергов е под карантина заради коронавирус в семейството, съобщи самият той пред Dariknews.

 

Бизнесменът уточни, че съпругата му и майка й са на лечение в болница "Пълмед" в Пловдив, но неговият тест е отрицателен. Двете жени са тествани и приети в лечебното заведение вчера.

 

По тази причина лидерът на пловдивските социалисти пропуска 50-ия конгрес на БСП, тъй като трябва да остане карантиниран за две седмици. "След седем дни ще ми направят втори PCR", обясни Гергов.

 

Той разказа, че първо се е разболяла тъщата му, след което той е тествал цялото семейство и близкото обкръжение. Така се оказало, че и жена му е заразена, а нейният шофьор има антитела, което означава, че е изкарал вируса, без да разбере.

 

Никой друг от дома и персонала не е заразен. Гергов недоумява как не се е заразил, при положение, че е в тесен контакт със съпругата си и майка й и делят един покрив.

 

"Хората да внимават, да мият ръцете постоянно, да носят маски. Няма прошка, не е шега работа!", посъветва пловдивският бизнесмен.

 

Гергов разкри, че в началото на учебната година и 18-годишният му внук е изкарал коронавируса на крак, но той не е имал никакъв контакт със семейството, тъй като живее в чужбина.

 

Вирусът е бил открит при тестове на всички ученици преди първия учебен ден, съобщава Dnes.bg.

Коментари ( 0 )